Laser skin clinics

Veelgestelde vragen over harsen

Veelgestelde vragen over harsen

Geplaatst op

Er bestaan tegenwoordig ontzettend veel schoonheidsbehandelingen: van het verwijderen van tatoeages tot het (permanent) laten verwijderen van ongewenste haren. Waar vroeger een vrouw met okselhaar op het strand kon lopen zonder raar aangekeken te worden, is het momenteel de trend om zoveel mogelijk ongewenst haar te laten verwijderen. Dit kan zowel tijdelijk door je haren te laten harsen of waxen als permanent door een laserbehandeling te ondergaan. Toch bestaan er nog altijd veel vragen over de resultaten, risico’s en de invulling van harsbehandelingen. Om duidelijkheid te scheppen en al jouw vragen te beantwoorden, hebben we in dit blog enkele veelgestelde vragen beantwoordt rondom harsbehandelingen door professionele klinieken. 

Hoelang duurt het voordat mijn haar terug groeit?

Dit is afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de periode van het jaar. Mensen willen namelijk vaak hun ongewenste haren laten verwijderen tijdens de zomer omdat je tijdens de zomer vaak met een ontbloot bovenlijf op het strand of aan het zwembad ligt. De zomer is daarentegen wel de periode van het jaar waarin haren het snelst terug groeien. Afhankelijk van de mate van blootstelling aan zonnestralen en de kwaliteit van de harsbehandeling, zullen je ongewenste haren tussen de 3 en 8 weken wegblijven. Wanneer je ervoor kiest om zelf je haren te harsen, is het mogelijk dat er eerder weer haren te zien zijn. Vaak hebben deze haren een stompe punt in plaats van een spits uiteinde. Dit duidt erop dat de haren niet volledig zijn verwijderd tijdens het harsen, maar zijn afgebroken. We raden je daarom ook aan om niet zelf een harsbehandeling uit te voeren maar een professionele schoonheidskliniek, zoals schoonheidssalon Den Haag, te bezoeken. 

Wat is het verschil tussen harsen en waxen?

Er bestaat geen verschil tussen een wax- en harsbehandeling. Het enige verschil zit hem in de terminologie. Harsen is namelijk het Nederlandse woord voor waxen. Veel mensen denken dat het bij waxen gaat om een behandeling zonder strip en losse hars/wax. Dit is onjuist. Harsen, ook wel waxen genoemd, kan zowel gebeuren met als zonder strip. 

Komen er door een harsbehandeling meer haren terug?

Het is onjuist dat er extra haren terug groeien nadat je een harsbehandeling hebt ondergaan. Dit is enkel mogelijk door bepaalde medicijnen of hormonale veranderingen. Het idee dat er extra haren terug groeien ontstaat omdat er dikkere en dus beter zichtbare haren terug groeien. Het lijkt dus alsof het aantal haren is toegenomen omdat ze beter zichtbaar zijn. Wanneer je een harsbehandeling hebt ondergaan, raden we je aan om dit regelmatig te blijven doen voor een gewenst effect. 

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden