Laser skin clinics

Jong blijven door seks: kan dat?

Jong blijven door seks: kan dat?

Geplaatst op

Als we bij onze dermatoloog klagen over een doffe teint of acne bij volwassenen, is seks wel het laatste wat we van hem als tip verwachten. Maar het blijkt dat “bezig zijn” ook voordelen heeft buiten de slaapkamer (of waar je het ook doet). Onderzoek wijst uit  dat regelmatige seks je er jonger uit kan laten zien. In een nieuwe studie stelt men dat oudere mannen en vrouwen met een actief seksleven vijf tot zeven jaar jonger leken dan hun werkelijke leeftijd. We vertellen je er meer over. Wil je meer spice in je seksleven? Sexyclubwear.nl heeft het een en ander daarvoor in de aanbieding. 

Er komen ontstekingsremmende moleculen vrij

We beschadigen en herstellen onze huid voortdurend, en je wilt de weegschaal meer laten doorslaan naar herstel. Dat kan dus met seks. Als je seks hebt, baad je de huid in ontstekingsremmende moleculen zoals oxytocine en bèta-endorfine. Als we ouder worden, genezen we minder vaak dan we herstellen. Maar het hebben van seks kan de klok terugdraaien.

Betere huid

Het laat je huid lichamelijk stralen. Seksuele gemeenschap geeft ook een boost aan ons immuunsysteem, voorkomt stagnatie, laat ons levendiger voelen en zweet gifstoffen uit onze poriën. Dit vertaalt zich naar de uitstraling van onze huid en het meer op ons gemak zijn met gezichtsuitdrukking (aangezien we onze gezichtsspieren gebruiken om ons uit te drukken tijdens een seksuele ontmoeting). 

Uiteindelijk geeft het een gloed na het vrijen en helpt het mogelijk rimpels te voorkomen. Zweten zorgt zeker voor een bedauwde gloed, maar het een toename van de bloedsomloop is die de blos veroorzaakt. Naast seks is er maar één andere activiteit waarbij het anti-verouderingshormoon oxytocine vrijkomt, en dat is een bevalling.

Minder vaak een droge huid

Een ander schoonheidsvoordeel van regelmatig seks hebben is dat het oestrogeenniveaus verhoogt, die droogheid tegengaan en de elasticiteit van de huid verbeteren. Ook is het gebruik van een goede dagelijkse vochtinbrengende crème een prima manier om een droge huid tegen te gaan. 

Het verhelpt een acne-uitbraak

Van mensen die meer seks hebben is zelfs bewezen dat ze beter slapen, en we weten allemaal hoe een goede nachtrust samenhangt met huidverzorging. Uitslag en acne komen meer voor als mensen gestrest zijn of een slaaptekort hebben. En als je die ontstekingsremmende moleculen stimuleert door seks te hebben, dat het zeker helpt om acne te behandelen.Twee tot drie keer per week is het aantal keren om seks te hebben om er jong uit te blijven zien, want het elke dag doen is misschien niet realistisch. Ook masturbatie helpt, want laten we eerlijk zijn, niet iedereen heeft een relatie of is aan de haak geslagen. Deze seksueel stimulerende handeling maakt misschien niet zo veel endorfine vrij in vergelijking met het “doen”, maar het helpt wel.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden