Laser skin clinics

Hoe vaak moeten borstimplantaten worden vervangen?

borstvergroting

Hoe vaak moeten borstimplantaten worden vervangen?

Geplaatst op

Als je een borstvergroting hebt overwogen, kun je van tevoren veel vragen hebben. Vragen als “Hoe vaak moeten borstimplantaten worden vervangen”, “Kunnen borstimplantaten lekken?” en “Hoe zullen mijn borstimplantaten eruitzien als ik ouder ben?” komen vaak voor.

Het zijn vragen die elke vrouw die implantaten overweegt aan haar chirurg zou moeten stellen. Het korte antwoord op al deze vragen is: het varieert. De levensduur van het borstimplantaat hangt enigszins af van het lichaam en de levensstijl van de patiënt, daarnaast van het type chirurg en implantaat, en enigszins van het toeval. Hier hebben we meer gedetailleerde antwoorden samengesteld die kunnen helpen om eventuele onzekerheden in het besluitvormingsproces van implantaten aan het licht te brengen.

Wanneer moeten borstimplantaten worden vervangen?

Een veel voorkomende misvatting is dat borstimplantaten om de paar jaar moeten worden vervangen. Dit idee weerhoudt veel vrouwen ervan om een procedure te krijgen die ze willen omdat ze zich zorgen maken over de kosten op lange termijn en toekomstige operaties. Borstimplantaten gaan echter langer mee dan je misschien denkt! De realiteit van implantaten is dat je je ervan bewust moet zijn dat je in je leven één of twee vervolgoperaties kunt krijgen. Het is niet vanzelfsprekend, maar het is beter om voorbereid te zijn op de mogelijkheid dan om verrast te zijn wanneer je een complicatie of ontevredenheid met je implantaten ervaart. Als het gaat om de “gemiddelde levensduur” van implantaten, zijn er geen garanties. Sommige implantaten gaan een leven lang mee, terwijl andere binnen zeven jaar complicaties hebben. Gemiddeld gaan de meeste implantaten 10 tot 20 jaar zonder complicaties mee.

Hoe vaak lekken borstimplantaten?

Zoals bij alle soorten operaties lopen de complicaties van borstimplantaten sterk uiteen. Een veel voorkomende complicatie is een lek of gescheurd implantaat. Wanneer dit gebeurt, is een herstellende operatie niet medisch urgent of zelfs noodzakelijk, maar wordt deze om voor de hand liggende cosmetische redenen uitgevoerd.

Wat gebeurt er met borstimplantaten als je ouder wordt?

Veel patiënten kiezen ervoor om hun implantaten te vervangen vanwege de natuurlijke effecten van veroudering. Alle borsten, of ze nu natuurlijk of geïmplanteerd zijn, zijn onderhevig aan de zwaartekracht, schade door de zon, verloren weefsel connectiviteit en de fysieke effecten van het moederschap. Tijdgerelateerde veranderingen zijn vaak het doorhangen van de borst, veranderingen in de grootte als gevolg van hormonale fluctuaties of zichtbare rimpeling van de implantaten. Vrouwen die vóór het moederschap implantaten kregen, kunnen ontdekken dat zwangerschap en borstvoeding het oorspronkelijke uiterlijk van hun borstimplantaten veranderen.

Net als bij elk ander type operatie kunnen patiënten een deel van het risico op complicaties beperken door een chirurg te selecteren die bestuurs-gecertificeerd en ervaren is en een gerespecteerde aanwezigheid in de medische gemeenschap heeft. Zorg ervoor dat je je schoonheid in handen krijgt die je kunt vertrouwen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden