Laser skin clinics

Het belang van de juiste inrichting in een kliniek

Het belang van de juiste inrichting in een kliniek

Geplaatst op

Het maakt eigenlijk niet uit of je nu een tandartspraktijk hebt, een kliniek voor fysiotherapie, een schoonheidssalon of een kliniek voor cosmetische behandelingen: je wil eigenlijk altijd dat de hygiëne op deze plekken volledig in orde is. Er zijn daarom verschillende zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je aan de slag gaat met de inrichting van je kliniek of salon. In deze blog geven we graag een paar goede tips om ervoor te zorgen dat je hierbij de juiste keuzes maakt wanneer het gaat om het waarborgen van een goede hygiëne. 

Kies voor vloercoating

Vloercoating is een heel goede manier om ervoor te zorgen dat het relatief eenvoudig is om de vloer van je salon of kliniek schoon te maken. Dankzij een goede vloercoating, zijn er geen naden meer. Hierdoor kan er tijdens het aanvragen of aanzuigen van de vloer niet meer voorkomen dat er haren, huidschilfers of andere zaken tussen de naden blijven liggen. Dat betekent dat de vloer hierdoor makkelijk schoon te houden is en daardoor dus ook hygiënischer is vergeleken bij andere vloeren. 

Zorg voor goede ventilatiesystemen

Dankzij de coronacrisis is ons inmiddels nogmaals erg duidelijk geworden hoe belangrijk goede ventilatie nu eigenlijk is. Dat geldt voor situaties in huis, op het werk maar al helemaal op plekken waar hygiëne van groot belang is! Een goede luchtkwaliteit is namelijk een essentieel onderdeel van een gezonde en hygiënische omgeving.  

Kies voor de juiste meubels

Of het nu gaat om de tijd dat mensen aan het wachten zijn in de wachtkamer of de bank of stoel in de behandelkamer, het is belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde stoffen die makkelijker bepaalde bacillen en virusdeeltjes kunnen vasthouden. Probeer bijvoorbeeld stoffen bekleding te vermijden en kies voor bijvoorbeeld hout of plastic. Zo zorg je ervoor dat je een risico aanzienlijk weet te verminderen en men veiliger naar de kliniek of praktijk kan komen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden