Laser skin clinics

De gezondheidsvoordelen van koffie gebaseerd op wetenschap

Kalkaanslag

De gezondheidsvoordelen van koffie gebaseerd op wetenschap

Geplaatst op

Koffie is één van de meest gedronken drankjes in de wereld. Dat komt voornamelijk omdat mensen het drinken omdat het een energie boost geeft. Maar naast dat koffie een energie boost geeft heeft het ook nog gezondheidsvoordelen. Koffie bestaat namelijk uit veel antioxidanten en andere voordelige voedingsstoffen. Er zijn verschillende studies gedaan naar de gezondheidsvoordelen van koffie, in deze blog bespreken we ze.

Koffie kan er voor zorgen dat je energie omhoog gaat

Koffie zorgt er in het algemeen voor dat mensen zich minder moe voelen en meer energiek. Dat komt omdat koffie deels bestaat uit een stimulans genaamd cafeïne. Nadat je koffie hebt gedronken wordt de cafeïne opgenomen in je bloedbaan. Vanuit hier komt de cafeïne op een gegeven moment bij je brein terecht. In je brein blokkeert cafeïne de neurotransmitter adenosine. Wanneer dit gebeurt sluiten de andere neurotransmitters zich af en verhoogt het je dopamine levels. Er zijn veel studies gedaan naar hoe koffie het menselijk brein beïnvloed. Deze studies hebben factoren ingenomen zoals geheugen, gemoedstoestand, energie levels, reactietijd en algehele mentale functie.

Koffie helpt met afvallen

Cafeïne heeft nog andere voordelige eigenschappen en dat is onder andere vet verbranden. Koffie zorgt er namelijk voor dat je metabolisme verhoogt waardoor voedsel eerder wordt verbrand. Er zijn studies gedaan naar hoeveel het metabolisme omhoog gaat en dat is zo’n 3 tot 11%.

Zorgt ervoor dat je je fysiek beter voelt

Koffie zorgt ervoor dat je adrenaline omhoog gaat. Adrenaline maakt je lichaam klaar voor Intense fysieke uitputting. Daarnaast zorgt cafeïne ervoor dat je lichaamsvet afbreekt en om wordt gezet in energie. Over het algemeen wordt je fysieke conditie 11 tot 12% hoger cafeïne genuttigd is. Daarom nemen veel mensen die naar de sportschool gaan een half uur voordat ze beginnen met trainen een kopje koffie.

Kan je beschermen tegen Alzheimer

Alzheimer is de nummer 1 oorzaak van dementie wereldwijd. Alzheimer komt het meest voor bij mensen die ouder zijn dan 65 jaar. Er zijn geen bekende geneesmiddelen tegen deze ziekte maar er zijn wel manieren waardoor je deze ziekte zoveel mogelijk kan voorkomen. Naast dat een gezond dieet en regelmatig sporten helpt, helpt het nuttigen van koffie ook. Er zijn verschillende studies hierover gedaan en daaruit is gekomen dat mensen die regelmatig koffie drinken 65% minder kans hebben op de ziekte Alzheimer. Als je een magnetische waterontharder gebruikt, dan hoef je je senseo nooit te ontkalken.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden