Laser skin clinics

Cryolipolyse: het alternatief voor liposuctie?

cryolipolyse kosten

Cryolipolyse: het alternatief voor liposuctie?

Geplaatst op

Er zijn – naast het reguliere – verschillende mensen die geloven in alternatieve manieren om af te vallen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het eten van speciale planten of Chinese acupunctuur. Echt bewezen effecten hebben deze behandelingswijzen helaas niet. Nog een manier is cryolipolyse, waarbij je vetcellen worden bevroren.

Wat gebeurt er bij cryolipolyse?

Bij cryolipolyse worden je vetcellen verbrand door deze in te vriezen. Met een soort zuigapparaat worden vetcellen bij elkaar getrokken, waarna deze worden behandeld door deze bij een temperatuur tussen -15 en -20 in te vriezen. Dit is een relatief nieuwe techniek, die niet schadelijk is voor de huid of het lichaam. Het invriezen is allee gericht op vetcellen, waar vetzuren zich ophopen. Je zult dus zelf niet onderkoeld raken.

Hoe werkt een cryolipolyse sessie?

Tijdens een cryolipolyse sessie gaat de cliënt vlak op de behandelbank liggen. Het bevriesapparaat wordt dan op de te behandelen gebieden gericht. Dan wordt het apparaat geactiveerd en worden de koude plekken direct op de huid aangebracht. In de praktijk duurt de sessie ongeveer veertig minuten, maar varieert afhankelijk van de persoon en kan tot 3 uur duren.

Welke resultaten kunnen worden verwacht?

Tijdens een cryolipolyse sessie wordt gemiddeld tussen de 20 en 40% van de cellen vernietigd door kou. In het algemeen is één enkele sessie voldoende om de vetzuren te verwijderen. Het resultaat zie je voornamelijk door de vernauwing van de huid. In feite is deze techniek bij voorkeur bedoeld voor een persoon die op een zeer specifiek gebied wil handelen, waar vet gemakkelijk kan worden aangepakt: billen, dijen en armen. Het kan een paar dagen duren voordat je écht resultaat ziet.

Lagere kosten dan bij liposuctie

Nog een voordeel van de cryolipolyse behandeling is dat de kosten veel lager zijn. De kosten van cryolipolyse bedragen ongeveer € 300,- tot € 600,-. Voor een liposuctiebehandeling lopen de kosten op vanaf € 1.000,-.

Wat zijn de risico’s van deze vermageringstechniek?

Omdat de huid strakker getrokken wordt, kan deze na de sessie een reactie en rode vlekken vertonen. Na verloop van tijd zullen deze vlekken verlichten en uiteindelijk verdwijnen. Ook kan er een lichte verandering in gevoeligheid in het behandelde gebied optreden, waardoor je iets minder  voelt.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden