Laser skin clinics

5 feiten over salsa dansen

5 feiten over salsa dansen

Geplaatst op

Salsa is een dans dat wereldwijd erg populair is. Salsa dansen bestaat al meer dan 100 jaar. Naast salsa danslessen bestaan er ook vele salsa danswedstrijden en zelfs festivals. Ondanks dat mensen vaak wel weten wat salsa dansen is, geven we je graag nog een aantal feitjes over deze danssoort. 

1.) Salsa ontstond in de jaren 1920 in Oost-Cuba

Hoewel salsamuziek al populair was sinds de jaren 1910, kwam de dans pas tot stand in de jaren 1920. In de jaren 1970 kreeg het salsadansen een grote impuls in populariteit door Cubaanse & Puerto Ricaanse muzikanten in New York, waar het zich verspreidde naar de rest van de VS.

2.) Het heeft Afrikaanse en Caribische roots

Salsa dansen is een mix van verschillende Latijnse dansen, waaronder tango, mambo, en flamenco, met elke regio die zijn eigen smaak aan de dans toevoegt. Hierdoor zijn er verschillende stijlen van salsa, waaronder Cubaanse, Miami stijl, Afro-Latino, en Colombiaanse salsa.

3.) De oorsprong van de naam “Salsa” is een mysterie

De dans is vernoemd naar de muziekstijl, maar niemand weet precies waarom het de naam “salsa” heeft gekregen. Sommigen suggereren dat de naam afkomstig is van het eten, omdat het elementen uit vele culturen bevat, net zoals salsa vele ingrediënten bevat. Anderen zeggen dat het komt omdat de bewegingen van de dans heet en pittig zijn, net als salsa.

4.) Je gebruikt voornamelijk je onderlichaam

Tijdens de hele dans houdt je je bovenlichaam in een horizontale positie. Alle echte bewegingen vinden plaats in het onderlichaam. Dit leidt tot de swingende heupbewegingen waar salsa bekend om staat.

5.) Salsa is een uitstekende workout

Naast het feit dat het een effectieve en leuke vorm van cardio is, zijn de bewegingen geconcentreerd in het onderlichaam waardoor het een geweldige workout is voor je heupen, benen en bilspieren. Hello Nice Butt!

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden