Schimmelnagels behandelen

Onychomycose, (schimmelnagel of kalknagel) is een schimmelinfectie van het nagelbed. Deze schimmelinfectie wordt in de meeste gevallen veroorzaakt door een specifieke groep schimmels, dermatofyten genaamd. Deze schimmels zijn besmettelijk. Een slechte doorbloeding, zuurstofgebrek, druk of een open huid kunnen ervoor zorgen dat de schimmel zich in de huid en nagels nestelt. Een beschadigde nagel kan makkelijk geïnfecteerd raken. Als de nagel geïnfecteerd is, verkleuren de nagelranden en worden de nagels dik, bros en kunnen zelfs loslaten.

Unieke lasertherapie om schimmelnagels te behandelen

De standaard behandelingen tegen schimmelnagels of kalknagels zoals medicatie (zalf of tabletten), zijn vaak niet voldoende werkzaam, geven nare bijwerkingen en/of zijn niet geschikt voor jonge mensen. Huis-, tuin-, en keukenmiddelen werken echt niet! Misschien heeft u dat al gemerkt. Met de allernieuwste toepassing van de pinpointe laser kunnen we schimmelnagels nu zeer effectief bij u behandelen.

Schimmelnagels behandelen met laser en FDA approval: eerst een test

Laser Skin Clinics® beschikt over de enige laser voor schimmelnagels of kalknagels in Nederland met een officiële FDA approval. Dat betekent dat deze laser daadwerkelijk werd getest en is goedgekeurd voor deze specifieke behandeling. De paramedisch geschoolde huidtherapeuten van Laser Skin Clinics® voeren, als een van de eersten in Nederland, deze behandeling inmiddels al ruim 2 jaar uit. Om te controleren of er daadwerkelijk een schimmel actief is, nemen we vooraf altijd eerst een stukje weefsel af. Dat sturen we op naar het laboratorium van een universitair ziekenhuis. Pas als deze uitslag aangeeft dat er sprake is van een schimmel, starten we met een behandeling.

Pinpointe laser bij schimmelnagel behandeling: hoe werkt dat?

Bij de behandeling met de pinpointe laser wordt het licht van de laser onder andere geabsorbeerd door specifieke chromoforen (kleuren) in de huid. De warmte die de laser vervolgens in de huid opwekt - minimaal 60 graden Celsius is echt noodzakelijk -  zorgt ervoor dat de cellen van de schimmels worden vernietigd. De nagel groeit vervolgens opnieuw uit. Aanvullende thuiszorg en pedicure behandeling maken deel uit van onze behandeling bij schimmelnagels of kalknagels.

Hoeveel behandelingen zijn nodig voor een schimmelnagel?

U heeft gemiddeld tussen de één en vier behandelingen nodig om een voor u optimaal resultaat te bereiken.

Maakt u eens een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult! Bel ons in Bussum:
035-698 00 55, in Zwolle: 038-421 15 52, of in Utrecht: 030-7510269. We behandelen 6 dagen per week, ook in de avonduren.

Afspraak maken?

Bussum:

Zwolle:

Utrecht:

035 – 698 00 55

038 - 421 15 52

030 - 751 02 69

U kunt 6 dagen per week, ook ’s avonds terecht voor o.a