Melasma

Melasma, ookwel zwangerschapsmasker genoemd, is een vaak in het gelaat bij vrouwen voorkomende pigmentstoornis. Het komt echter ook bij mannen voor. Het ziet eruit als symmetrische, onregelmatige, licht grijze tot donkerbruine vlekken en strepen en komt voor vanaf de pubertijd of later. Melasma  wordt veroorzaakt door hormonen.

Resultaat lasertherapie melasma, zwangerschapsmasker, in Zwolle, Utrecht en BussumHet komt het meeste voor in het gelaat en op de armen bij de zgn. mediterrane huidtypen (licht getint of meer getinte huid). Evengoed wordt het ook geregeld gezien op de zeer blanke huid.
Het kan op verschillende diepten van de huid voorkomen; in de opperhuid (epidermis), of in de lederhuid (dermis). Mensen hebben hier erg veel last van en schamen zich ervoor.

Met bleekcrèmes, fractionele lasertechnieken of soms camouflagetherapie is melasma te behandelen, onder controle te houden of sterk te verbeteren. Onderhoud is vaak belangrijk, omdat melasma vaak terugkomt.  Actieve zonbescherming is in alle gevallen heel belangrijk. De zon is nl. een echte uitlokker van melasma. Bij Laser Skin Clinics® kunnen de zeer ervaren paramedische huidtherapeuten in de laserkliniek in Bussum, Zwolle en Utrecht u goed uitleggen wat voor u de beste optie is voor een mogelijke behandeling of gebruik van de juiste producten. Goede en eerlijke voorlichting is wat u bij ons kunt verwachten. Wij behandelen melasma al jaren, zeer tot tevredenheid van onze patiënten. Kijkt u bv eens op de recensies op de site van www.Ietsmooier.nl voor ervaringen van patiënten bij Laser Skin Clinics®.

Maakt u eens een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult! Bel ons in Bussum:
035-698 00 55, in Zwolle: 038-421 15 52, of in Utrecht: 030-7510269. We behandelen 6 dagen per week, ook in de avonduren.

Afspraak maken?

Bussum:

Zwolle:

Utrecht:

035 – 698 00 55

038 - 421 15 52

030 - 751 02 69

U kunt 6 dagen per week, ook ’s avonds terecht voor o.a