Acne (puistjes) behandelen

Acne, in de volksmond vaak puistjes genoemd, is een aandoening van de talgklieromhulsel (follikel) in de huid. Het ontstaat onder invloed van hormonen. Bij acne is géén sprake van méér hormonen, maar van een vergrote gevoeligheid van de talgklier voor deze hormonen.

Oorzaak acne (puistjes) en variaties als mee-eters, bultjes en talgpropjes

Resultaat acnebehandeling Zwolle, Utrecht en BussumAls de talgklier ontsteekt produceert deze extra talg. De uitgang van deze klier, die de talg normaal zou moeten afvoeren, raakt bij acne vaak extra verstopt omdat de hormonen ook invloed hebben op aanmaak van extra huidcellen. Daarnaast bevat de uitgang een mix van gisten en schimmels die zich graag in deze verstopte uitgang vermenigvuldigen. De ontstaansfactoren zijn dus: 1. Gevoeligheid voor hormonen. 2. Extra talg. 3. Extra huidcellen en 4. Gisten en schimmels. Hoe meer van deze factoren aanwezig zijn, hoe heftiger en dieper de ontstekingen zullen zijn. Er ontstaan mee-eters, talgpropjes, bultjes en in ergere gevallen diepe, pijnlijke onderhuidse bulten die nare littekens kunnen geven.

Acne behandelen met huidreiniging, peeling en laser

Er zijn dus milde en heftigere vormen van acne met allerlei mooie namen variërend van acne vulgaris (milde acne), acne conglobata (ernstige ontstekingen), tot acne tarda (op latere leeftijd). U kunt eens kijken op de beautyblog van Beautylab.nl, om te lezen over ervaringen van anderen bij Laser Skin Clinics®. Wij gebruiken bij de behandeling van acne doorgaans een gecombineerde  behandelmethode waarbij we huid reinigen, peelen en laser in één behandeling toepassen. Zo krijgt u het beste een snel en mooi resultaat.

Resultaat acne lasertherapie Zwolle, Utrecht en Bussum

Acne littekens behandelen

Tot slot kunnen onze paramedisch geschoolde huidtherapeuten met laserbehandelingen ook acne littekens behandelen. Wij werken met lasertechnieken voor zowel de lichte als de donkere huid. Bij Laser Skin Clinics® doen onze specialisten dit al jaren en we kunnen u hier uitstekend mee helpen. Vergoeding van de behandeling door de verzekeraar is bovendien mogelijk.

Maakt u eens een afspraak voor een gratis en vrijblijvend consult! Bel ons in Bussum:
035-698 00 55, in Zwolle: 038-421 15 52, of in Utrecht: 030-7510269. We behandelen 6 dagen per week, ook in de avonduren.

Afspraak maken?

Bussum:

Zwolle:

Utrecht:

035 – 698 00 55

038 - 421 15 52

030 - 751 02 69

U kunt 6 dagen per week, ook ’s avonds terecht voor o.a